bg header aangepast

Je hebt van die perioden dat alles tegelijk stuk lijkt te gaan. Een flink aantal jaren geleden gingen hier thuis in één maand de oven, de vaatwasser en de inductie-kookplaat naar de mallemoer. Niet fijn, erg onhandig en vooral ook een fikse gepeperde rekening voor alles weer was hersteld of vervangen.

En ja hoor, het jaar 2017 is net 3 weken oud en dit is de score van déze maand:

- drie keer een lekke fietsband van dezelfde fiets

- een wasdroger waarvan het warmte-element het niet meer doet

- een vrieskast die spontaan op ontdooien sprong. Met hangen en wurgen is het gelukt om alles goed te houden en hij doet het nog/weer

- een vastgelopen la die niet meer open of dicht wil

- de thermostaatkraan van de douche die geen water meer geeft. Ontkalkt, losgeschroefd, nogmaals ontkalkt en vanmorgen gaf ie, terwijl er iemand ingezeept onder stond, inééns alleen nog koud water. Gelukkig kunnen we nog in bad douchen.

- een rolluik dat ineens spontaan naar beneden loopt

- een koelkast die rare piep- en bromgeluiden maakt, ik houd mijn hart vast, het ding is ook al minstens 20 jaar oud

- een spoelbak van een toilet waar water uit blijft komen tenzij je iets ingewikkelds doet met de drukknop. Nóg een keer repareren zou niet lukken, zei de loodgieter, dan moet het achterwandje er "even" uit.

- het achterlicht van de fiets van onze jongste

- de DVD-speler die geen discs meer herkent en dus weigert Downton Abbey te laten zien als ik daar zin in heb

- de stofzuiger waarvan de klep niet meer goed sluit en die gered moet worden met duct-tape

 

Ik weet niet wat ik liever heb: alles na elkaar, of alles tegelijk. Pfffff! Maar gelukkig ben ik organizer, en zet ik het eerst maar es in een lijstje, op volgorde van prioriteit! En dan aan het werk (zetten ;-))!

 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Het Kompas

yourganize kompasHet Administratie-Kompas is een handzaam boekje, waarin je alle essentiële informatie over je huis, huishouden en huisgenoten bundelt.Alle gegevens zijn in een ogenblik te vinden. Handig voor jezelf, maar onmisbaar in geval van nood, als een ander zijn weg moet vinden in jouw administratie.

Meer info? Klik hier

 

D'ruitdaging

druitdaging
D'ruitdaging is een ludieke, vrolijke en motiverende manier om overbodige spullen je huis uit te werken. In de maand oktober krijg je dagelijks een kleine of grotere opdracht om je te helpen afstand te doen van spullen die je niet meer nodig hebt. Het is een jaarlijks terugkerend evenement en de deelname is gratis. Meer lezen?

 

Yourganize Yournaal

tip

Het Yourganize Yournaal is vanaf 2006 een bron geweest van handige tips, top-tien lijstjes, achtergrondinformatie over organizing en de nieuwste diensten van Yourganize. Per 1 mei kun je je niet meer apart abonneren. Toch op de hoogte blijven? Klik dan op de RSS-feed (oranje icoontje rechtsboven op de homepage) of like de Facebook pagina van Yourganize. Lees hier de artikelen die in de afgelopen periode geplaatst zijn.