bg header aangepast

Toen ik net begon als professional organizer, was een afspraak bij een klant pas goed geslaagd als ik de kofferbak van mijn auto vol had zitten met spullen voor de kringloop of de milieustraat. Een uur of twee werken aan een schoenendoos met kaarten en brieven was toen reden om (hopelijk ongezien door de cliënt) érg onrustig te worden en te denken: "hup, schiet es op, we moeten verder!" Ik had nog veel te leren, 12 jaar geleden ;-)

 

Gisteren had ik zo'n "schoenendoos-met-kaarten-afspraak". En van binnen én van buiten voelde ik alleen maar rust. Dat gold in mindere mate voor mijn cliënt, want die had de grootste moeite om afscheid te nemen van kaarten. Want voor haar waren het niet alleen kaarten, het waren ook verloren contacten, familieruzies, verkeerd begrepen verhalen en het verbreken van contacten die zij ongezond vond. Opjagen had geen zin (ik peinsde er ook niet over om dat te doen), het zou volslagen respectloos geweest zijn. In twee uur hebben we een hálf doosje kaarten gesorteerd, versnipperd of juist zorgvuldig bewaard. Er kwamen verhalen los en tranen. En blijdschap om lieve kaarten. En geloof me, er is harder gewerkt dan wanneer we de halve zolder overhoop hadden gehaald.

 

Volgende week wil ze graag weer meer tastbare dingen aanpakken. De stapel dozen en tassen tussen twee fauteuils bijvoorbeeld. Een bak met schoenen. Dozen met overtollig serviesgoed. Ruimte wil ze, lege plekken op de bank en stoelen, zodat je zomaar kunt gaan zitten. Maar ruimte in haar hoofd en adresboek ging nu even voor.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Het Kompas

yourganize kompasHet Administratie-Kompas is een handzaam boekje, waarin je alle essentiële informatie over je huis, huishouden en huisgenoten bundelt.Alle gegevens zijn in een ogenblik te vinden. Handig voor jezelf, maar onmisbaar in geval van nood, als een ander zijn weg moet vinden in jouw administratie.

Meer info? Klik hier

 

D'ruitdaging

druitdaging
D'ruitdaging is een ludieke, vrolijke en motiverende manier om overbodige spullen je huis uit te werken. In de maand oktober krijg je dagelijks een kleine of grotere opdracht om je te helpen afstand te doen van spullen die je niet meer nodig hebt. Het is een jaarlijks terugkerend evenement en de deelname is gratis. Meer lezen?

 

Yourganize Yournaal

tip

Het Yourganize Yournaal is vanaf 2006 een bron geweest van handige tips, top-tien lijstjes, achtergrondinformatie over organizing en de nieuwste diensten van Yourganize. Per 1 mei kun je je niet meer apart abonneren. Toch op de hoogte blijven? Klik dan op de RSS-feed (oranje icoontje rechtsboven op de homepage) of like de Facebook pagina van Yourganize. Lees hier de artikelen die in de afgelopen periode geplaatst zijn.