bg header aangepast

In een vakje van een la in mijn bureau ligt een verzameling pasfoto’s. Niet alleen van mijn eigen gezin, ook nog van mijn ouders en broers, van de jaren 70 tot nu. Een collectie rare brillen, snorren en baarden en hopeloos verouderde kapsels. Het geeft een mooi tijdsbeeld, en die ongeveer 25 fotootjes bewaar ik met plezier. Maar we hebben ook nog een heleboel verouderde dubbele pasfoto’s van onszelf. Niet meer te gebruiken voor paspoorten of rijbewijzen, en waarom zou je er drie of vier bewaren? Om nog maar niet te spreken over al die losgeknipte school-pasfotootjes.

Heb jij ook nog zo’n verzameling pasfotootjes waar je niets meer aan vindt en niets meer mee doet? Vraag jezelf vandaag af óf je ze wilt bewaren. Zo ja hoeveel? En waar? En mocht je fotootjes weg willen doen: het klinkt cru, maar verscheur ze dan en stop ze dan pas bij het oud papier of gooi ze gewoon in de vuilnisbak. Of versnipper ze of stook ze op. Identiteitsfraude met informatie en fotootjes kan overal de kop opsteken, en je kunt die risico’s maar beter vermijden.

Dit was de laatste opdracht alweer. Ik hoop dat je plezier hebt gehad aan D’ruitdaging deze maand. Laat je even weten wat je er van vond en hoe het ging? Altijd fijn om wat te horen aan het einde van zo’n serie opdrachten! En je doet volgend jaar toch hopelijk ook weer mee? Dag hoor!

Nog één keer de kledingkast in, en wel de sokkenlade. Je weet wel wat je moet doen denk ik. Kapotte sok? ALS je een sok wilt stoppen: nu is het moment! Zo niet: weg ermee. Is de kapotte sok er van een uniek paar (bijvoorbeeld groen met paarse strepen), dan mik je de tweede ook meteen weg. Of je gebruikt die nog een poosje om stof mee af te nemen. Panties met een ladder: weg ermee. De mand met eenzame sokken die op de wasmachine staat? Meteen onderzoeken en opruiming houden. En weet je wat? Je mag voor elke sok één punt tellen (als je deze maand een score zou bijhouden dan). Nog maar één opdracht, en dan zit D’ruitdaging er weer op. Even diep ademhalen dus voor deze eindspurt!

Het Kompas

yourganize kompasHet Administratie-Kompas is een handzaam boekje, waarin je alle essentiële informatie over je huis, huishouden en huisgenoten bundelt.Alle gegevens zijn in een ogenblik te vinden. Handig voor jezelf, maar onmisbaar in geval van nood, als een ander zijn weg moet vinden in jouw administratie.

Meer info? Klik hier

 

D'ruitdaging

druitdaging
D'ruitdaging is een ludieke, vrolijke en motiverende manier om overbodige spullen je huis uit te werken. In de maand oktober krijg je dagelijks een kleine of grotere opdracht om je te helpen afstand te doen van spullen die je niet meer nodig hebt. Het is een jaarlijks terugkerend evenement en de deelname is gratis. Meer lezen?

 

Yourganize Yournaal

tip

Het Yourganize Yournaal is vanaf 2006 een bron geweest van handige tips, top-tien lijstjes, achtergrondinformatie over organizing en de nieuwste diensten van Yourganize. Per 1 mei kun je je niet meer apart abonneren. Toch op de hoogte blijven? Klik dan op de RSS-feed (oranje icoontje rechtsboven op de homepage) of like de Facebook pagina van Yourganize. Lees hier de artikelen die in de afgelopen periode geplaatst zijn.