header 2018 def

31 oktober

De allerlaatste opdracht alweer. Is de maand voorbij gevlogen? Dan heb ik vandaag nog een pittige opdracht om mee af te sluiten. Dan heb je je rust eerlijk verdiend ;-)

Kijk op je social media naar alle groepen/abonnementen/contactpersonen, wie je volgt en hoe het ook allemaal mag heten. Draagt het iets positiefs bij aan je leven? Houd ze in ere. Is het er in geslopen en slurpt het stiekem kostbare energie en tijd? Dan schrap je ze. De virtuele wereld is mooi en handig en kan je veel goeds brengen, maar kan ook veel tijd wegnemen van mensen en zaken die nog veel belangrijker zijn.

En als dat betekent dat Yourganize ook een tijdje van je radar verdwijnt…so be it. ik hoop dat je genoten hebt van deze maand en wie weet tot volgend jaar (of het volgende bericht op Facebook)! Dank je wel voor je bijdragen en reacties, ik heb er weer van geleerd!

30 oktober

Voor alle keukenprinsen en prinsessen: ga vandaag op zoek naar een gadget dat je nog nooit hebt gebruikt of wat erg tegenviel. Of het nu om dat speciale citrusvruchten-schillertje gaat of om een dure pasta-machine die je na één keer gebruiken gefrustreerd aan de kant hebt gezet….Zoek er vandaag nog een nieuwe bestemming voor. Duik in je kasten en lades, schuim je aanrechtblad af. Je kúnt het!

29 oktober

We zijn al bijna een maand spullen uit huis aan het werken. Dat wil niet zeggen dat je geen wensen meer hebt natuurlijk. Heb je ergens een lijstje met dingen die je graag zou willen hebben? Of het nu om iets tastbaars gaat, of om een belevenis, dat maakt niet uit. Maak het jezelf en je familie en vrienden gemakkelijk door duidelijk aan te geven wat je graag voor je verjaardag of voor sinterklaas of kerst zou willen hebben.

Een paar jaar geleden vroegen mijn broers wat ik voor mijn verjaardag wilde. Ik wilde graag een zilveren kraal voor mijn armband, van hen allemaal samen. Fotootje opgezocht op internet, adresje van juwelier in het betreffende dorp: ze waren hartstikke blij. Niet alleen omdat ik iets wíst, maar ook omdat ik het voor hen gemakkelijk had gemaakt.

Misschien niet zo romantisch of verrassend, maar wél fijn als je precies krijgt wat je hebben wilt, en niet iets wat je volgend jaar bij D’ruitdaging weer weg moet doen ;-)

28 oktober

Duik je klerenkast in vandaag en haal er vijf kledingstukken uit die je het afgelopen jaar niet gedragen hebt en ook in de toekomst waarschijnlijk nooit meer aantrekt. Te klein, te groot, versleten, te gevlekt, niet meer bij jouw persoonlijkheid passend….de reden maakt niet uit. Zoek tussen je broeken, shirts, jasjes, ondergoed….hoppetee weg ermee!

27 oktober

Een klusje voor de veiligheid vandaag: controleer je rook- en brandmelders, vervang indien nodig de batterijen. Heb je nog geen rookmelders? Dan ga je die vandaag kopen. Voor elke verdieping één, en in elk geval ook een in je keuken en bij de wasmachine/wasdroger. Op internet kun je vinden waar je ze het beste kunt installeren.

En als je toch bezig bent: kijk ook eens naar je verlengkabels en doorschakelingen. Zijn alle kabels nog goed? Geen beschadigingen? Geen meubel erop gezet? Leg nooit verlengkabels onder een tapijt, omdat je ze dan gemakkelijker beschadigt en je risico op kortsluiting loopt. Vervang wat niet goed meer is, en schakel niet meer dan één keer door. Moet je een langere afstand overbruggen, dan kun je beter een extra stopcontact (laten) monteren.