bg header aangepast

D’ruitbreiding: een logisch vervolg op D’ruitdaging!

Veel mensen die de afgelopen jaren met plezier deelnamen aan D’ruitdaging, vertelden na afloop dat ze het jammer vonden dat de maand voorbij was. Anderen zeiden dat élke dag een opdracht wat veel van het goede was, of dat ze juist wat dieper op bepaalde onderwerpen zouden willen ingaan. Er waren verzoeken om rustdagen op zondag of juist extra opdrachten op zondag. Wel administratieve klussen of juist geen administratieve opdrachten. Al die opmerkingen en aanbevelingen heb ik vervolgens bij elkaar gepakt en in een compleet nieuwe opzet gestoken. Een vervolgprogramma op D’ruitdaging dus, waarmee ik aan de wensen van zoveel mogelijk mensen hoop te komen.

Met veel dank aan een brainstormteam, dat bestond uit deelnemers en ondernemers uit mijn netwerk, hebben we allerlei ideeën naast elkaar gelegd, van organisatie tot duur van het programma, van inhoud tot vorm. En we concludeerden dat D’ruitdaging heel goed gecombineerd kan worden met een uitgebreider programma! Wat dat betekent, lees je hieronder.

 

D’ruitbreiding 2016-2017: tien maanden, tien onderwerpen

Het vervolgprogramma D’ruitbreiding bestaat uit maar liefst TIEN maanden! Het tempo is rustiger met acht tot tien mailtjes per maand en biedt meer diepgang. Het is ook nadrukkelijk de bedoeling dat je langzamer werkt dan bij D’ruitdaging, zodat eventuele nieuwe gewoonten de kans krijgen om wortel te schieten of dat je tijd hebt om informatie te verwerken of bijeen te zoeken. De mailtjes bevatten praktische opdrachten, nuttige achtergrondinformatie, stappen om gedrag te veranderen, manieren om routines op te bouwen en jezelf te motiveren, methoden om beter te leren plannen en wat-je-kunt-doen-bij-terugval.

 

We kijken dus niet meer alleen naar “spullen”, maar praten juist ook over tips en trucs voor mensen die informatie op een andere manier verwerken of die het met minder energie, hulp, geld of ruimte moeten doen. Daarnaast is er een aparte Facebookgroep, waar je met andere deelnemers kunt sparren, vragen kunt stellen, ideeën kunt delen en nog meer informatie en antwoorden krijgt.

 

De onderwerpen die bij D'ruitbreiding 2016-2017 aan bod komen zijn in willekeurige volgorde:

-      Administratie en bureau

-      Berging/schuur/garage

-      De was en de wasruimte

-      Financiën en juridisch te regelen zaken

-      Keuken en koken

-      Kleding

-      Motiveren van jezelf en anderen / aanpakken van uitstelgedrag

-      Schema’s, routines en speedcleaning

-      Slaapkamers

-      Voorbereiding stressvrije feestdagen

 

D'ruitbreiding plus 2016-2017

Omdat de huidige deelnemers aan D'ruitbreiding nóg wel een jaar verder wilden, is D'ruitbreiding plus in het leven geroepen. De opzet is hetzelfde als bij D'ruitbreiding. Tien maanden, tien onderwerpen, acht tot tien mailtjes per maand, maar wel (voor het grootste deel) nieuwe onderwerpen.

Bij D'ruitbreiding plus 2016-2017 gaan we het in willekeurige volgorde hebben over:

-      Sentimentalia (kindertekeningen, dagboeken, brieven, erfenis-stukken etc)

-      Orde in je computerbestanden

-      Veiligheid en comfort in huis / veilig ouder worden in je huis

-      Foto's: wat dóe je ermee?

-      Hoe ruim je overzichtelijk op?

-      Speelse strategieën om overzicht te bereiken 

-      Kleiner gaan wonen: waar begin je aan?

-      Hoe maak ik een haalbare dag/week/maandstructuur?

-      Omgaan met bereikbaarheid: hoe tem je je smartphone e.d.?

-      Organizingstrategieën voor drukke mensen

 

Hoe ziet het Yourganize-jaar er dan uit?

D’ruitdaging start op de eerste dag van de maand oktober en eindigt op de 31e. Je kunt zonder verplichtingen of kosten meedoen met de alweer de zévende ronde van dit programma.

D’ruitbreiding en D'ruitbreiding plus starten meteen op de eerste donderdag in november 2016 en lopen door tot en met 31 augustus 2017. September is een rustmaand, voor jou én voor mij.

 

Hoe krijg je je informatie bij D’ruitbreiding en D'ruitbreiding plus?

Je krijgt twee keer per week een uitgebreide mail van mij, met een opdracht over het onderwerp van die maand. De mail wordt indien mogelijk aangevuld met o.a. achtergrondinformatie, motiverende inzichten, nuttige tips en handige websites.

De berichten van D’ruitbreiding en D'ruitbreiding plus worden, in tegenstelling tot D’ruitdaging, NIET openbaar gedeeld op de website of op mijn Yourganize Facebook pagina. Uiteraard vraag ik dan ook van jou dat je deze opdrachten niet verder verstuurt of deelt met vrienden, familie, op social media of op internetfora.

Ik maak wél aparte besloten Facebookgroepen aan voor deelnemers aan D’ruitbreiding en D'ruitbreiding plus. Op die pagina's wordt de tekst van de mails gedeeld en kun je nog meer tips en informatie vinden. Ook kun je daar gemakkelijk contact leggen met andere deelnemers, ideeën uitwisselen en elkaar aanmoedigen. Ik besef dat niet iedere deelnemer op Facebook zit of social media accounts heeft. Gezien de aard van dit programma is dat echter wel een keuze die ik heb gemaakt om de informatie veilig en “beschermd” te delen.

 

Zijn er kosten verbonden aan inschrijving voor D’ruitbreiding en D'ruitbreiding plus?

Wil je deelnemen aan één van beide programma's, dan betaal je 70 euro voor 10 maanden.

Maar.....

Omdat ik op 9 juli 50 wordt, krijg je een cadeautje van me. Ik bied je een korting aan als je je vóór 16 juli 2016 inschrijft voor één van beide programma's. Je betaalt dan geen 70 euro, maar slechts 50 euro voor D'ruitbreiding 2016-2017 óf voor D'ruitbreiding plus 2016.

  

Hoe meld je je aan?

In het menu aan de linkerkant van deze pagina zie je twee aparte links voor inschrijving. Klik op de link van je keuze, vul je e-mailadres in en klik op verzenden. Klik daarna op de knop van iDeal voor directe en veilige betaling. Pas ná betaling is je aanmelding definitief en wordt je naam op de juiste verzendlijst geplaatst. Er wordt helaas geen restitutie verleend als je je bedenkt of niet meer mee wilt of kunt doen.

Let goed op dat je geen tikfouten in je mailadres maakt, ik kan je dan niet bereiken. Adressen waarvan de mail als onbestelbaar terug komt, worden namelijk direct gewist.

 

 

Het Kompas

yourganize kompasHet Administratie-Kompas is een handzaam boekje, waarin je alle essentiële informatie over je huis, huishouden en huisgenoten bundelt.Alle gegevens zijn in een ogenblik te vinden. Handig voor jezelf, maar onmisbaar in geval van nood, als een ander zijn weg moet vinden in jouw administratie.

Meer info? Klik hier

 

D'ruitdaging

druitdaging
D'ruitdaging is een ludieke, vrolijke en motiverende manier om overbodige spullen je huis uit te werken. In de maand oktober krijg je dagelijks een kleine of grotere opdracht om je te helpen afstand te doen van spullen die je niet meer nodig hebt. Het is een jaarlijks terugkerend evenement en de deelname is gratis. Meer lezen?

 

Yourganize Yournaal

tip

Het Yourganize Yournaal is vanaf 2006 een bron geweest van handige tips, top-tien lijstjes, achtergrondinformatie over organizing en de nieuwste diensten van Yourganize. Per 1 mei kun je je niet meer apart abonneren. Toch op de hoogte blijven? Klik dan op de RSS-feed (oranje icoontje rechtsboven op de homepage) of like de Facebook pagina van Yourganize. Lees hier de artikelen die in de afgelopen periode geplaatst zijn.